Nyheter

Utbildningsdag på gång!

2015-08-18

Hej kära vänner, kollegor och brukare.

Sommaren närmar sig nu sitt slut, och alla börjar komma tbx från sin semester igen. Vi har kommit fram till att vi kommer att planera in en utbildningsdag på kontoret någon gång i Oktober.

Vi kommer då att hålla en assistentutbildning. Några av er har redan gått den, men för er som inte gått den, så kommer ni att bli kallade så småningom för att bidra med ert deltagande samt glada humör.

Den är väldigt nyttig på många sätt, då man får en inblick i lite olika områden och infallsvinklar runt assistans. I utbildningen går vi igenom bla

Assistansens historia:  När klubbades lagen igenom? vad var tanken? hur ska den användas?

Regelverket: Vad säger reglerna? Och hur får man regelverket att fungera rent praktiskt i arbetet?

Anhörigperspektiv: Hur uppfattar man assistansen som anhörig till brukaren? Hur är det att arbeta som assistent till en anhörig?

Situationer: Vi kommer att gå igenom olika typer av situationer man kan hamna i som assistent, och också diskutera hur man bör agera i vissa lägen.

Kontoret: Hur ser vårt arbete ut? viktigt att förstå processen. Vi går igenom hur vårt arbete ser ut, så att man får en lättare förståelse för varandras arbete.

Förhållningssätt: Hur ska vi agera utåt? Vad representerar Strandbergs?

Tystnadsplikten: Vad innebär den? När får man bryta tystnadsplikten? Vem gäller tystnadsplikten för? Hur fungerar den, och hur ska den användas?

Detta samt mycket mer kommer vi att gå igenom på utbildningen.

På eftermiddagen så tänkte vi boka föröka boka in oss hos räddningstjänsten och gå igenom utbildningen

AKUT

A: Ansikte

K: Känsel

U: Utseende

T: Tal

Där kommer ni att lära er att känna igen tecken för hjärtinfarkt och stroke bla. Vad ska man titta efter t.ex?

Ni kommer att både en teoretisk del av utbildningen, men även en praktisk sådan, där ni kommer få lära er att använda en hjärtstartare, hur man utför hjärt och lungräddning på bästa sätt. vad är viktigt att tänka på mm?

Ni är som sagt en del som gått båda dessa utbildningar tidigare hos oss. Och då behöver man självklart inte gå den igen.

Vi kommer att höra av oss så fort datum är spikat.

 

ha en fortsatt trevlig dag

/Kontoret

 

Nya lokaler!

2015-02-13

Vi vill informera samtliga att vi nu har flyttat verksamheten till nya lokaler.

Vi befinner oss numera på Bellevue kontorshotell som ligger på Stadiongatan 65 i Malmö. Ni är hjärtligt välkomna att titta in för en kopp kaffe eller dylikt om ni är nyfikna på att se var vi sitter och arbetar numera.

Trevlig helg kära kollegor och brukare

 

/Kontoret

 

Copyright © 2018 Strandbergs Personlig assistans AB Webbdesign och produktion av TAJP Produktion